Talo metsässä

Vanhan vitsin mukaan suomalainen haluaa asua omakotitalossa kaupungin keskustassa järven rannalla. Miten elämä muuttuu kun luonnonvalokuvaaja-kirjailija perheineen muuttaa rivitalosta hirsitaloon lammen rannalle keskelle metsää? Millaisia havaintoja kotirappusilta alkava lähiluonto tarjoaa ja millaisen luontosuhteen metsän keskellä asuminen juurruttaisi lapsiin?

Tutustu tarkemmin.

Docendo, 2020, 180 sivua. 35 € (sis. toimituskulut).


Lintumies

Lintumies on valokuvaa ja kaunokirjallisuutta yhdistävä romaani, tragikoominen tarina henkilökohtaisten ongelmien riivaamasta pohjimmiltaan hyvästä ihmisestä, joka rakasti luontoa, lintuja ja etenkin pöllöjä. Se on kertomus veijarista, joka kulki omia polkujaan, ja josta ei kaikesta huolimatta voinut olla pitämättä. Kirja kertoo isien pojista ja luontosuhteen kehittymisestä kipeiden lapsuusmuistojen vastapainoksi, mutta myös kaveruudesta ja lapsuuden varjoista vapautumisesta. Hilpeänkosteilla linturetkillä tummien pohjavirtojen ylle leviää lämminhenkinen ja vapauttava nauru.

Tutustu tarkemmin.

Docendo, 2019, 190 sivua. 30 € (sis. toimituskulut).


Honka

Mänty on metsiemme yleisin puulaji joka kasvaa koko maassa meren uloimpia kallioluotoja ja pohjoisimpia tunturipaljakoita lukuun ottamatta. Siitä on veistelty taloja ja veneitä, kehtoja ja ruumisarkkuja. Männystä on saatu pettua leivän jatkeeksi ja sitä on poltettu tervaksi, tislattu tärpätiksi ja keitetty selluksi. Mänty on samalla pesäpuu, tarvepuu ja ravinnon lähde, suomalaiskansallinen kulttuuri-ikoni ja symboli, joka on oleellinen osa niin suomalaista luonnon- kuin mielenmaisemaakin. Honka on myös kertomus kirjan tekijän suhteesta elämänsä mäntyihin.

Tutustu tarkemmin.

Maahenki, 2017, 160 sivua. 26 € (sis. toimituskulut).


Liminganlahti – lintuparatiisin kahdeksan vuodenaikaa

Kirja kertoo Suomen arvokkaimman lintuvesialueen upeista luonnonnäytelmistä. Keväiset hanhipellot, värikkäiden sorsien kevätjuhla, suokukkojen turnajaiset, syksyiset vesilintukerääntymät ja monet muut moni-ilmeiset luontotapahtumat esitellään kahdeksana vuodenaikana.

Teksti: Ulla Matturi. Kuvat: Mika Honkalinna, Jari Peltomäki ja Erkki Toppinen. Teksti: suomi ja englanti.

Tutustu tarkemmin.

Docendo, 2017, 144 sivua. 24 € (sis. toimituskulut).


Taigalunta – TAIGASNOW

Suomi sijaitsee pohjoisen havumetsävyöhykkeen, Taigan, länsireunalla. Taigametsän vuodenkiertoon kuuluu pitkä luminen talvi, joka asettaa omat vaatimuksensa sen keskellä asuville. Mutta luminen havumetsäluonto tarjoaa myös unohtumattomia tunnelmia ja näkymiä talvesta sekä talven estetiikasta pitäville. Kuvien oheen on syntynyt tekstejä: runollisia tuokiokuvia, huomioita ja tunnelmia lumisen Taigan olemuksesta ja sen vaikutuksesta ajatusmaailmaamme.

Teksti Suomi ja Englanti.

Tutustu tarkemmin.

Docendo, 2015, 144 sivua. 24 € (sis. toimituskulut).


Korppiretki, KORPRESAN

Korppiretki vie lukijan kahdelle korppiretkelle. Toisessa äijärevohka tekee viikon mittaisen reissun tarkoituksenaan rengastaa korpinpoikasia, kun taas toinen kertoo tekijän omasta elämänmittaisesta korppiretkestä, johon sekoittuu lapsuusmuistoja, nykyhetkeä sekä oman luontosuhteen pohtimista. Teos maalaa kuvan joskus vainotusta, mutta samalla mystisestä, älykkäästä ja sosiaalisilta kyvyiltään vivahteikkaasta linnusta.

Tutustu tarkemmin.

Maahenki, 2015, 184 sivua. Loppuunmyyty.

Ruotsinkielinen versio Korpresan 31 € (sis. toimituskulut).


Suuri pöllö

Suuri pöllö on kertomus suuren petolinnun ja ihmisen rinnakkainelosta Kymenlaakson takamailta Helsingin ydinkeskustaan sekä tämän rajapinnan synnyttämistä ajatuksista. Kirjaan liittyy myös 2014 valmistunut dokumenttielokuva Huuhkajan jäljillä (Mika Honkalinna, Mika Rokka).

Tutustu tarkemmin.

Omakustanne, 2011, 160 sivua. 21 € (sis. toimituskulut).


Lumen aika

Lumen aika on kertomus pohjoisen talvesta ja talven valosta Etelä-Suomesta Lapin tuntureille. Valokuvateos sisältää lyhyitä kuvaelmia ja ajatelmia elämästä yli lumisen talviajan aina syksyn ruskalumesta kevään jäidenlähtöön.

Tutustu tarkemmin.

Omakustanne, 2007, 176 sivua. 16 € (sis. toimituskulut).


Metsäpäiviä

Nuoren kuvaajan tarinoita ja kuvia kotiseutunsa metsistä ja niiden asukkaista sekä havaintoja ja mietteitä maiseman muutoksesta, sen vaikutuksesta mieleen ja metsän elämään.

Tutustu tarkemmin.

Omakustanne, 2005, 144 sivua. 16 € (sis. toimituskulut). Muutama kappale saatavilla.